23948sdkhjf

Konkurshotet avvärjt för Melanders – alla krogarna kvar i höst

Efter coronautbrottet såg det mörkt ut, men nu är Melanders-gruppen tillbaka på fötterna. Koncernens krogar har tagit sig eller är på väg ut ur rekonstruktionerna som pågått sedan i mars, då ansökan skickades in till Stockholms tingsrätt.

– Nu är vi tillbaka på 75 procent av den normala verksamheten, om vi räknar bort de krogar som haft sommarstängt, säger vd:n Stefan Söderman till tidningen Mitt i.

Samtliga krogar som ingår i koncernen kommer att fortsätta sin verksamhet som vanligt i höst. Även Konstnärsbaren som varit sommarstäng. Ingen kommer att behövas försättas i konkurs.

Däremot dröjer öppningen av nya spanska finkrogen Feira. Pandemin satte stopp för den planerade invigningen i april och ännu finns inget öppningsdatum för den ambitiösa satsningen i Östermalms saluhall.

– Vår förhoppning är att öppna den sent i höst, säger Stefan Söderman.

Melanders-koncernen består av sju fiskbutiker samt ett helt gäng restauranger och kaféer. Förutom Melanders-restaurangerna ingår även Art Bakery, Southside, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren, Sjöpaviljongen och Wedholms fisk. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095