23948sdkhjf

Nu byter McDonald's till mer hållbara sugrör och brickor

Med start i början av september ska McDonald's i Sverige fasa ut alla plastsugrör och ersätta plastbrickorna med brickor tillverkade av återvunnen plast. Utfasningen ingår som en del av det hållbarhetsarbete som förra året resulterade i 50 ton mindre plast i gästförpackningarna.

– Från 2012 till 2018 minskade McDonald's i Sverige sina egna utsläpp av koldioxid med 50 procent. Nu är målet inställt på att vi ska ha nära noll utsläpp från vår egen verksamhet, vilket vi har som ambition att nå till 2030, fortsätter han, säger Henrik Nerell, hållbarhetsansvarig på McDonald's i Sverige.

McDonald's kommer att fasa ut plastsugrören och de nuvarande plastbrickorna successivt för att inget material ska gå till spillo i onödan. Plastsugrören ersätts med papperssugrör och utnötta brickor återvinns tillsammans med plast från havet och blir till nya brickor i en cirkulär process. Enbart bytet till papperssugrör beräknas minska plastförbrukningen med 40 ton.

Utfasningen är en åtgärd av flera som vidtas för att McDonald’s i Sverige helt ska eliminera engångsplast i gästförpackningar fram till 2022.

– Med vår storlek kan tillsynes små förändringar göra stor skillnad. Därför fortsätter vi att arbeta för att göra våra gästförpackningar mer hållbara, säger Henrik Nerell.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093