23948sdkhjf

Svenska snabbmatsrestaurangen anländer till New York

Samarbete med Bronx Brewery tar Bastard Burgers till Manhattan våren 2021.

Expansiva Bastard Burgers har drömt om att öppna en restaurang i New York. Och nu är målet nära. Redan under våren 2021 tar den norrländska snabbmatskedjan klivet över Atlanten. Via ett samarbete med Bronx Brewery kan Bastard Burgers etablera sig i East Village på Manhattan.

– New York känns jäkligt roligt och spännande! Att göra en etablering i världens huvudstad för streetfood är en dröm för många av oss, säger Simon Wanler, medgrundare och vd för Bastard Burgers.

Bastard Burgers har länge haft siktet utomlands. Ett tag såg det ut som om Norge skulle bli först ut. Den första norska kontraktet skrevs tidigare i höst och under hösten 2021 öppnar kedjan sin första restaurang i Oslo.

Men det blir alltså USA-etaberling innan dess. Bastard Burgers kommer servera maten i det taproom som välkända Bronx Brewery bygger i East Village, Manhattan. 

– The East Village är en av New York Citys mest ikoniska kvarter. Bastard Burgers är jättebra partner. Det finns fantastiska synergier mellan våra företag, menar Damian Brown, vd för Bronx Brewery.

Samarbetet och relationen till Bronx Brewery har pågått sedan 2016.

– Vi har serverat deras öl på våra restauranger sedan dag ett. Vi har en egen collab-öl tillsammans och det var i samband med den processen som vi verkligen hittade varandra, både på ett personligt och varumärkesmässigt plan. Sedan dess har vi besökt dem i Bronx och serverat vår Luleå-cheeseburgare på bryggeriets innergård och de har arrangerat Beer Tours på våra restauranger runt om i Sverige, berättar Simon Wanler.

Han utesluter inte att det kan blir fler restauranger i New York och USA.

– Vi tittar även på att bygga ett liknande taproom i Sverige tillsammans med Bronx Brewery, men det kräver en viss typ av lokal och byggnad, säger Simon Wanler.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Eldig barkedja öppnar sin nionde krog
Efter Basta kommer Florentine – glamourös trattoria öppnar i april
Nästan var tredje Sushi Yama-restaurang stängd
Panini har lämnat Kungsgatan
Hammars första förvärv – köper norrländskt bryggeri
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.095