23948sdkhjf

Högteknologisk låda för matleveranser på elmoped

Den starka trenden att beställa mat från restauranger ökar stadigt på grund av den rådande pandemin, men också tack vare nya digitala tjänster och fler leveransalternativ. Mellan 2017 och 2020 har antalet matleveranser ökat med 60 procent globalt.

Nu presenterar de svenska företagen Cake och Dometic ett partnerskap som ska leda fram till lanseringen av en ny, högteknologisk leveranslåda som bevarar kvalitet och temperatur på restaurangmat under transporten till konsumenten.

Dometic Food Delivery Box kan monteras både på mopeder och motorcyklar och har värme- och kylelement som håller maten varm eller kall i dedikerade temperaturzoner. Lådan har även elektrostatisk luftrening som håller atmosfären inuti ren och skyddar maten från att ta smak av tidigare leveranser. Lådan är uppkopplad till samma batteri som driver motorcykeln eller mopeden.

Dometic Food Delivery Box ska vara ute på marknaden i september 2021.

– Restauranger och konsumenter över hela världen kräver kvalitet och innovativa lösningar på den snabbt växande marknaden för matleveranser. Tänk er om måltiderna kunde levereras hem på ett sätt så att maten når ditt matbord i restaurangkvalitet. Tillsammans med Cake har vi expertisen att leverera kompletta lösningar som möter behoven hos användarna, säger Peter Kjellberg, CMO & head of other global verticals på Dometic.

Dometic Group tillverkar absorptionskylskåp och annan utrustning för husvagnar, husbilar, lastbilar och fritidsbåtar. Cake utvecklar elektriska off road-motorcyklar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.381