23948sdkhjf

McDonald's ger och tar i Skåne

McDonald's är på sin svenska expansionsresa nu på väg till Sjöbo. Däremot drar sig snabbmatsjätten ur köpeavtalet som skulle ha inneburit en ny restaurang i Bromölla.

Food Folk AB, som driver McDonald's i Sverige, har lämnat in en ansökan om bygglov för en restaurang med drive thru på Sjöbo väst, skriver Ystads Allehanda.

När det kan bli aktuellt med byggstart framgår inte av ansökan som först måste godkännas av kommunen. Avsikten är att den nya snabbmatsrestaurangen ska byggas på handelsområdet där Sibylla redan ligger och en ny Icabutik nu håller på att byggas. 

Den amerikanska snabbmatsjätten har däremot backat från planerna på att etablera sig i Bromölla, i nordöstra Skåne, skriver Kristianstadsbladet

Köpeavtalet mellan Bromölla kommun och Food Folk Sverige AB tecknades sommaren 2019. Kommunen har låtit bekosta bortforslandet av de kullar som tidigare fanns på platsen vid E22. Men något köp har det inte blivit, eftersom fakturering sker efter att bygglov vunnit laga kraft.

Just nu bedöms inte Bromölla ha tillräckligt stor potential jämfört med andra lägen som vi kommer prioritera, har presschefen Henrik Nerell förklarat för tidningen.

Per-Anders Green är kommunens näringslivschef:

– Tidigare uppvaktade vi ett gäng och fick napp från McDonald's. Nu får vi fundera på om vi ska gå ut igen och uppvakta. Sista ordet är inte sagt när det gäller etablering på Skåneporten. Men det är för tidigt att sia om det.

McDonald's har sedan tidigare klart med minst fyra nya restauranger som ska öppna under 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här är Årets köpmän på Pressbyrån och 7-Eleven.
Domino's mot likvidation i pizzans hemland – men vill expandera i Sverige
Hantverkspionjär korad till Årets ölutvecklare
Mathias Dahlgren stänger Rutabaga – öppnar ny krog i sommar
Stjärnkrögare bakom växande pizzakedjan Stella
Jack's Burger efter McDonald's – unga kedjans tionde öppning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.093