23948sdkhjf

McDonald's gasar på – öppnar på flera olika ställen

McDonald's har i dag slagit upp dörrarna för en ny restaurang, snabbmatsjättens tredje invigning i Sverige i år. Nästa år skruvas expansionen upp ytterligare. Redan nu är det klart med fyra nya McDonald's-restauranger under 2021. Målet som kommunicerades i början av 2019 om att växa med 30-40 restauranger under de kommande fem åren består.

– Vi har en ambitiös plan för att expandera i Norden och det är glädjande att vi kan fortsätta växa i Sverige. Vi ser stor marknadspotential i Sverige, säger Andreas Larsson, etableringschef McDonald’s Sverige, i ett pressmeddelande.

Dagens invigning skeddde på handelsområdet Mörtlösa, Linköping. Det är franchiseägaren Carina Erikssons femte restaurang i Linköping och åttonde i Östergötland.

– Målet är att växa ytterligare. Det finns exempelvis flera stadsdelar i Linköping som utvecklas med fler företag och fler invånare och där tittar vi såklart på möjligheten att öppna, säger hon till Östgöta-Correspondenten.

I mitten av nästa år anländer McDonald's för första gången till Örnsköldsvik. 

– Bygget i Örnsköldsvik är en stor sak för oss. Det blir ett toppenbygge som vi längtar till att inviga i slutet på juni, säger presschefen Henrik Nerell till Örnsköldsviks Allehanda.

Dessutom blir det nya restauranger i Brunna Park och Bålsta, båda norr om Stockholm, samt i Gävle.

I Gävle etableras restaurangen vid servicestället ovanför E4:an, Gävle Bro. Kedjan tecknade i maj ett avtal med kommunen som gav förköpsrätt i ett år. Först därefter behövde McDonald's köpa marken. Men snabbmatsjätten ville inte vänta. Direkt efter sommaren köpte man marken för nästan 5,4 miljoner kronor och ansökte direkt om bygglov, skriver Gefle Dagblad. 

– Det har gått lite snabbare än vanligt. För att vi är angelägna att komma igång, men vi har också haft ett väldigt bra samarbete med kommunen som haft ambitionen att det ska hända saker, säger byggprojektledaren Per Widmar till tidningen.

Totalt kommer de planerade etableringarna 2021 att skapa omkring 200 nya arbetstillfällen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Restaurangerna i Arlandas första food hall – pristak införs
Fyra hörnstenar i Ikeabolagets nya saluhallskoncept – se bilderna
Silvermedalj för kocklandslaget: ”Marginalerna inte på vår sida”
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Dubbla satsningar för The Italian Cousins
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.093