23948sdkhjf

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Klart med nya snabbmatställen i Skellefteå, Bollnäs och Södertälje.

Samma dag som Max Burgers öppnar sin 122:e restaurang så kontrar storebror McDonald's med att presentera sina expansionsplaner i Sverige.

Läs också: Mcdonalds utmanar lyxburgarna

Max Burgers, som i dag etablerat sig i Västervik, planerar att nå 150 restauranger inom en femårsperiod. McDonald's ska expandera i ännu högre takt. Den amerikanska kedjan, som redan har över 200 restauranger i Sverige, ska växa med ytterligare 30-40 ställen under de kommande fem åren. Det innebär 1 500–2 000 nya arbetstillfällen runt om i landet. 

– Vi har en ambitiös plan för expansion i Sverige och det är spännande att vi nu kommer igång med flera svenska städer som en del i planen. Vi ser stor marknadspotential i Sverige, framför Thomas Kelly, vd McDonald’s Sverige, i ett uttalande. 

McDonald's brukar få det kämpigt i norra Sverige, som är Max hemmaplan, men ska under 2019 etablera sig i Skellefteå som är ett starkt Max-fäste. I förra veckan blev det även klart med nya McDonald's-restauranger i Bollnäs och Södertälje. 

De nya McDonald’s-restaurangerna är utrustade med digitala beställningskiosker. När gästerna beställt kan de slå sig ned och få maten serverad vid bordet. Samtliga restauranger som är en del av expansionen kommer också utrustas med laddstolpar. 

– De nya restaurangerna är moderna, tillgängliga och funktionella för att kunna erbjuda våra gäster en relevant och god upplevelse, säger Andreas Larsson, real estate manager hos McDonald’s Sverige.

Mer om: McDonald's
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116