23948sdkhjf

30-40 nya restauranger i McDonald's femårsplan

Klart med nya snabbmatställen i Skellefteå, Bollnäs och Södertälje.

Samma dag som Max Burgers öppnar sin 122:e restaurang så kontrar storebror McDonald's med att presentera sina expansionsplaner i Sverige.

Max Burgers, som i dag etablerat sig i Västervik, planerar att nå 150 restauranger inom en femårsperiod. McDonald's ska expandera i ännu högre takt. Den amerikanska kedjan, som redan har över 200 restauranger i Sverige, ska växa med ytterligare 30-40 ställen under de kommande fem åren. Det innebär 1 500–2 000 nya arbetstillfällen runt om i landet. 

– Vi har en ambitiös plan för expansion i Sverige och det är spännande att vi nu kommer igång med flera svenska städer som en del i planen. Vi ser stor marknadspotential i Sverige, framför Thomas Kelly, vd McDonald’s Sverige, i ett uttalande. 

McDonald's brukar få det kämpigt i norra Sverige, som är Max hemmaplan, men ska under 2019 etablera sig i Skellefteå som är ett starkt Max-fäste. I förra veckan blev det även klart med nya McDonald's-restauranger i Bollnäs och Södertälje. 

De nya McDonald’s-restaurangerna är utrustade med digitala beställningskiosker. När gästerna beställt kan de slå sig ned och få maten serverad vid bordet. Samtliga restauranger som är en del av expansionen kommer också utrustas med laddstolpar. 

– De nya restaurangerna är moderna, tillgängliga och funktionella för att kunna erbjuda våra gäster en relevant och god upplevelse, säger Andreas Larsson, real estate manager hos McDonald’s Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.312