23948sdkhjf

Första öppningen i år för McDonald's – fler väntar

McDonald's påbörjade expansionsresa genom Sverige tuffar på. Det första tillskottet 2021 är en ny restaurang i Kungsängen, norr om Stockholm. Under året väntar också öppningar i bland annat Örnsköldsvik, Gävle, Eskilstuna och Borlänge.

På restaurangen i Brunna Park, som öppnade den 25 mars, kommer varje burgare att tillagas på beställning. Kunderna kan välja mellan bordsservering, drive thru, hemleverans via McDelivery och möjligheten att beställa och betala på säkert avstånd via McDonald’s app.  

– Sedan 10 år tillbaka är jag Kungsängenbo och det känns väldigt roligt att få öppna på hemmaplan. Vårt läge här i Kungsängen har utrymme för dubbla beställningspunkter i vår drive-thru. Vi har även laddstationer för elbilar och en hel del andra detaljer som gör att vi kan erbjuda en toppmodern restaurangupplevelse, säger franchisetagaren Petter Hollstrand.

McDonald’s står fast vid ambitionen att växa med 30 restauranger under de kommande fem åren. Örnsköldsvik, Gävle, Eskilstuna och Borlänge står på tur under 2021. Snabbmatsjätten är också på väg till Bålsta, men där har tidsplanen påverkats, oklart hur mycket, av fornlämningar och en artskyddad mistel. 

– Vi har en ambitiös plan för att expandera och det är glädjande att vi kan fortsätta växa i Sverige. Med expansionen öppnar vi upp för många nya arbetstillfällen i ett läge när samhället behöver det som mest och dessutom skapar vi fler goda matupplevelser för våra gäster, säger Joachim Knudsen, vd på McDonald’s Sverige.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11