23948sdkhjf

2 500 ska anställas på McDonald's inför sommaren

McDonald's vd: Vi väljer medarbetare baserat på driv och personlighet.

Pandemin har drivit upp ungdomsarbetslösheten på rekordnivåer. Men på svenska McDonald's finns det gott om jobb. 2 500 personer ska anställas av snabbmatsjätten och dess 30 franchisetagare inför sommarperioden.

– De unga är ofta särskilt utsatta på arbetsmarknaden. Därför är vi extra glada och stolta att just nu kunna erbjuda så många möjligheten till ett arbete och allt vad det innebär i form av sysselsättning, erfarenhet och trygghet, säger McDonald's vd i Sverige Joachim Knudsen.

McDonald's betonar i ett pressmeddelande att bolaget har kollektivavtal sedan 1975 och att det finns ett utbildningsprogram för varje nyanställd med en tydlig karriärtrappa för den som vill utvecklas i företaget. Joachim Knudsen lyfter också fram att McDonald's ger unga stort ansvar i sina restauranger.

– Vi tittar inte på ursprung och letar inte efter erfarenhet i rekryteringsprocessen. I stället väljer vi medarbetare baserat på driv och personlighet. För många är ett jobb på McDonald´s det första steget in i vuxenlivet och klivet in på arbetsmarknaden eller rentav vägen in i det svenska samhället. Målet för oss är att hjälpa våra medarbetare att utvecklas inom företaget och att vara en språngbräda i livet för de som vill göra karriär hos oss eller utanför McDonald’s, säger Joachim Knudsen.

McDonald’s i Sverige tar emot mellan 50 000 och 60 000 arbetssökningar varje år, nästan 4 000 av dessa personer anställs. Snabbmatskejdan befinner sig dessutom i en expansiv fas, en ny restaurang har redan öppnat i år och fler öppningar står på tur, vilket också genererar en rad nya jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Adam & Albins krogsatsning Solen börjar lysa i april
Bores-bröderna lanserar nya konceptet Ruths Ölhus
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Stacky’s tar in kapital – satsar på restauranger
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.125