23948sdkhjf

2 500 ska anställas på McDonald's inför sommaren

McDonald's vd: Vi väljer medarbetare baserat på driv och personlighet.

Pandemin har drivit upp ungdomsarbetslösheten på rekordnivåer. Men på svenska McDonald's finns det gott om jobb. 2 500 personer ska anställas av snabbmatsjätten och dess 30 franchisetagare inför sommarperioden.

– De unga är ofta särskilt utsatta på arbetsmarknaden. Därför är vi extra glada och stolta att just nu kunna erbjuda så många möjligheten till ett arbete och allt vad det innebär i form av sysselsättning, erfarenhet och trygghet, säger McDonald's vd i Sverige Joachim Knudsen.

McDonald's betonar i ett pressmeddelande att bolaget har kollektivavtal sedan 1975 och att det finns ett utbildningsprogram för varje nyanställd med en tydlig karriärtrappa för den som vill utvecklas i företaget. Joachim Knudsen lyfter också fram att McDonald's ger unga stort ansvar i sina restauranger.

– Vi tittar inte på ursprung och letar inte efter erfarenhet i rekryteringsprocessen. I stället väljer vi medarbetare baserat på driv och personlighet. För många är ett jobb på McDonald´s det första steget in i vuxenlivet och klivet in på arbetsmarknaden eller rentav vägen in i det svenska samhället. Målet för oss är att hjälpa våra medarbetare att utvecklas inom företaget och att vara en språngbräda i livet för de som vill göra karriär hos oss eller utanför McDonald’s, säger Joachim Knudsen.

McDonald’s i Sverige tar emot mellan 50 000 och 60 000 arbetssökningar varje år, nästan 4 000 av dessa personer anställs. Snabbmatskejdan befinner sig dessutom i en expansiv fas, en ny restaurang har redan öppnat i år och fler öppningar står på tur, vilket också genererar en rad nya jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078