23948sdkhjf

De öppnar showroom för vinförvaring

Det danska bolaget Wineandbarrels vill etablera sig i Stockholm för att sälja vinförvaring till svenska konsumenter.

Det svenska intresset för vin har ökat kraftigt de senaste åren vilket inte minst märkts i försäljningen på Systembolaget där ökningen uppgår till nästan 20 procent mer under de senaste tio åren. I dag består den svenska alkoholkonsumtionen till 42,7 procent av vin.

Men det är inte bara kvantitet som gäller för den svenska konsumenten som även i större grad börjat intressera sig för mer exklusiva viner. Det är det här intresset som Wineandbarrels nu vill ta vara på.

– Vi säljer en rad produkter för vinentusiaster som exempelvis vinkylar, vinställ, vinkaraffer och korkskruvar. Det råder ingen tvekan om att svenskarna har börjat intressera sig mer för vin och hur man tar hand om och förvarar sina flaskor, och det avspeglas i vår svenska försäljning, säger Anton Brooks Cederqvist, business manager hos Wineandbarrels, i en kommentar.

Det nya showroomet kommer att öppna i Hammarby sjöstad i Stockholm den 3 maj i år. Där kan kunderna se på alltifrån vinkylar till vinfat som annars bara skulle gå att beskåda på webben. Men den som inte kan besöka butiken kan ändå få personlig service.

– För de kunder som inte har möjlighet att fysiskt besöka oss så har vi lanserat en ny tjänst på vår hemsida. Där kan man boka ett videosamtal och få våra produkter demonstrerade för sig i lugn och ro från sitt hem. Responsen har varit väldigt positiv, speciellt för de som inte vill besöka offentliga miljöer nu under rådande pandemi, säger Jessica Thor,  butikschef på Wineandbarrels i Stockholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062