23948sdkhjf

7-Eleven och Pressbyrån får ny ledning

Mariette Kristenson blir vd för Reitan Convenience och efterträds av Anna Wallenberg som blir vd för den svenska verksamheten.

När Johannes Sagnes i juni lämnar Reitan Convenience blir det kvinnligt i toppen. Den nuvarande vd:n för den svenska verksamheten, Mariette Kristenson, tar ett kliv upp och blir ansvarig för hela convenience-verksamheten hos den norska Reitan-koncernen. Hon efterträds i sin tur av Anna Wallenberg som hämtas från Kronans Apotek.

– Mariette känner Reitan väl och har de ledaregenskaper och den kompetens som krävs för att lyckas i rollen. Jag ser fram emot att följa hur Mariette kommer att sätta sin prägel på den långsiktiga satsning för mat och dryck, digitalisering och hållbarhet som Reitan Convenience har påbörjat och välkomnar henne till rollen som ytterst ansvarig för hela vår convenience-verksamhet, säger Ole Robert Reitan, vd för Reitan Handel.

Anna Wallenberg efterträder Mariette Kristenson som vd för Reitan Convenience Sverige och blir därmed ansvarig för 7-Eleven och Pressbyrån i Sverige. Hon kommer närmast från tjänsten som kommersiell chef för Kronans Apotek och har även tio års erfarenhet från Accenture i Sverige. Wallenberg ansluter den 16 augusti.

Johannes Sangnes, som har varit vd inom Reitan i 20 år, varav de senaste fem åren för Reitan Convenience, lämnar bolaget den 1 juni.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Restaurangerna som ska öppna i Arlandas första food hall – pristak införs
Fyra hörnstenar i Ikeakoncernens nya saluhallskoncept – se bilderna
Silvermedalj för kocklandslaget: ”Marginalerna inte på vår sida”
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Dubbla satsningar för The Italian Cousins
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.113