23948sdkhjf

Lämnade Waynes Coffee för att bli vd för McDonald's

Efter åtta som vice vd och vd för Waynes Coffee återvänder Mats Hörnell till McDonald's för att bli vd för snabbmatskedjans nordiska verksamhet.

Mats Hörnell var utvecklingschef på McDonald's 2007-2009 och hann med en sejour på Åhléns innan han kom till Waynes Coffee.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka till McDonald’s och att jobba tillsammans med alla fantastiska franchisetagare igen. Det känns som att komma hem till McDonald´s-familjen, som dessutom har vuxit i och med den nya nordiska organisationen. Det finns många synergier för oss att jobba tillsammans över respektive marknad och enorma skalfördelar i allt från inköp till digitala satsningar, säger Mats Hörnell.

Som vd för McDonald's i Norden kommer Hörnell att basa över 430 restauranger och 20 000 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland. McDonald's befinner sig i en mycket expansiv fas och har som mål att växa med 30 restauranger i Sverige under de kommande fyra åren. I planen ingår också en modernisering av de befintliga restaurangerna.

– Det känns extra viktigt att vi öppnar upp dörren för fler ungdomar, inte minst nu när ungdomsarbetslösheten är utbredd. För många är ett jobb på McDonald's det första steget in i vuxenlivet och klivet in på arbetsmarknaden, eller rentav vägen in i samhället. Vi är stolta över våra medarbetare och det faktum att vi kan anställa unga och vara stora nog att göra skillnad för dagens ungdomsgeneration, säger Mats Hörnell.

Mats Hörnell efterträddes i mars av Joakim Carlsson som ny vd för Waynes Coffee.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094