23948sdkhjf

McDonald's växer med två restauranger i juni

Snabbmatsjätten har nu över 200 restauranger i Sverige och fler ska det bli.

McDonald's expansionsresa har nått Gävle Bro. Där, vid trafikplatsen längs E4:an, öppnar snabbmatsjätten i dag sin andra restaurang för året och den 201:a totalt i Sverige.

Inredningsmässigt är det den första i sitt slag i Sverige.

– Vi har lite olika inredningskoncept för olika restauranger. Men just den här är helt ny för Norden, Gävle Bro blir den första som får den, säger franchisetagaren Roland Edin till Arbetarbladet.

Restaurangen i Gävle Bro blir den tredje i Gävletrakten och veteranfranchisetagarens 16:e i landet. Redan om två veckor öppnar Roland Edin ännu en McDonald's-enhet, då i Örnsköldsvik.

– Det blir lite annorlunda. Där känner folk inte till våra produkter på samma sätt och då vågar man inte beställa i vår drive utan går in. Här i Gävle räknar vi med att 55-60 procent kommer att välja vår drive thru.

Den amerikanska snabbmatsjättens uttalade ambition är att växa med 30 restauranger i Sverige under de kommande fyra åren. Sedan tidigare är det klart med etableringar även i Eskilstuna och Borlänge under 2021. McDonald's är också på väg till Bålsta.

– Vi har öppnat flera nya restauranger de senaste åren och har ambitiösa expansionsplaner framåt. Vi är stolta över att kunna bidra till arbetstillfällen och samhällsutvecklingen på de orter där vi etablerar oss kommenterar Joachim Knudsen, vd på McDonald’s Sverige.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125