23948sdkhjf

Ny invigning för Jureskogs – expansionstakten fortsatt hög

Stjärnkocken Johan Jureskog fortsätter expansionen av sin hållbara hamburgerkedja. I veckan öppnade Jureskogs i Kalmar och avtal har skrivits för nya restauranger i bland annat Uppsala, Eskilstuna, Trollhättan och Linköping.

I oktober förra året var Jureskogs uttalade mål att gå från fem till tio restauranger inom ett år, och etableringstakten är fortsatt hög.

För närvarande består kedjan av åtta restauranger, den senaste öppnade i Hansaområdet i Kalmar den 22 juni. Även andra närliggande städer är intressanta för Jureskogs.

– Vi tittar lite på Oskarshamn, Karlskrona och Växjö. Pengar är fantastiskt, men det här handlar mer om att skapa ett legacy. Vi vill ju att Jureskogs om 30 år ska bli lika vanligt som Max eller McDonald's. Det är mitt mål med det här, säger Johan Jureskog till Kalmar-Posten.

Näst på tur står Uppsala där en restaurang ska öppna hösten 2021 i norra delen av Gränbystaden.

I Eskilstuna handlar det om en etablering på Skiftinge handelsområde. Maxfastigheter har klart med bygglov, men bygget är försenat och den planerade öppningen under tredje kvartalet är nu flyttad till det fjärde kvartalet. 

I Linköping är det handelsområdet Tornby som ska få en Jureskogs-restaurang. Det blir den andra i Östergötland, kedjan har funnits i Mjölby i drygt ett år. 

Ett avtal är skrivet med Svenska handelsfastigheter som kommer att lämna in en bygglovsansökan inom kort med målet att den nya restaurangen ska kunna invigas under andra kvartalet 2022.

I Trollhättan har snabbmatskedjan, som Johan Jureskog driver tillsammans med sin bror Ludvig samt entreprenörerna Erik Thulin och Oliver Hildebrandt, tecknat ett 15-årigt hyresavtal för en 300 kvadratmeter stor yta med drive in och stor uteservering. Invigningen planeras till hösten 2023.

Däremot finns det för närvarande inga konkreta planer i Västerås, även om kedjan fortfarande gärna vill dit. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08