23948sdkhjf

Två invigningar för Jureskogs – snart 13 restauranger

Den 18 augusti öppnar hamburgerkedjan Jureskogs på Tornby handelsområde i Linköping. Senare i höst är det dags för nästa invigning, då i Jönköping.

Det har gått ett drygt år sedan etableringen i Linköping blev känd. Nu är den nya träbeklädda byggnaden klar, precis bakom konkurrenterna Chopchop och Burger King, i nordvästra delen av Tornby.

– Det här är vårt nionde Jureskogs-hus och Tornby är ett läge som vi har tittat på väldigt länge. Det var en självklar etablering för oss, säger Erik Thulin, vd och etableringschef, till Östgöta Correspondenten.

I höst står Jönköping på tur för hamburgerkedjan som startades 2018 av stjärnkocken Johan Jureskog och hans bror Ludvig.

Under de senaste åren har en rad kedjor etablerat sig i Jönköpingsområdet som blivit ett snabbmatsmecka. Den lokala aktören Bada Bing har öppnat nytt på Atollen och våren 2021 flyttade även Bastard Burgers in i New York Legends tidigare lokaler intill Munksjön. Ohio Burgers i Huskvarna och Brödernas nya restaurang på Östra Storgatan är två andra nytillskott, skriver Jönköpings-Posten.

På senvåren annonserade kycklingkedjan KFC att nästa restaurang hamnar i Jönköping och nu står det klart att Jureskogs slår upp portarna precis intill, vid M2 Center. 

Väggarna är uppe och allting. De sköter det där själva, M2 Center upplåter bara marken. Men det är lite hemlighetsmakeri. Jag tror att öppningen för båda restaurangerna är i september-oktober, säger Pelle Lilja, fastighetsskötare på M2 Center, till Jönköpings-Posten.

KFC har för närvarande 14 restauranger i Sverige och Jureskogs har elva som alltså snart blir 13 till antalet.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här är Årets köpmän på Pressbyrån och 7-Eleven.
Domino's mot likvidation i pizzans hemland – men vill expandera i Sverige
Hantverkspionjär korad till Årets ölutvecklare
Mathias Dahlgren stänger Rutabaga – öppnar ny krog i sommar
Stjärnkrögare bakom växande pizzakedjan Stella
Jack's Burger efter McDonald's – unga kedjans tionde öppning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.094