23948sdkhjf

Jureskogs nya vildsvinsburgare från GW:s Gårdsvilt

Johan Jureskogs växande snabbmatskedja lanserar i dag, den 24 januari, en burgare med vildsvinskött. Den nya burgaren på menyn är resultatet av ett samarbete mellan Jureskogs och viltköttsleverantören Svenskt Gårdsvilt med kriminologen Leif GW Persson som frontfigur.

– Vi vill alltid utmana vad snabbmat är och är väldigt stolta över detta samarbete, säger Johan Jureskog, i en kommentar.

Johan Jureskog, som själv är jägare, tycker att vildsvinskött är perfekt till hamburgare. Han kallar sin nya burgare för Go Wild.

– Det är såklart en ära att få göra detta tillsammans med Leif. En riktigt Go Wild, GW-burgare.

Svenskt Gårdsvilt och Leif GW Persson hoppas att via samarbetet med Jureskogs kunna sänka ribban och ge fler möjlighet att testa viltkött.

– Det finns gott om vildsvin i skogarna i vårt land men det mesta av köttet hamnar hos jägarna själva. Det handlar mest om logistiska utmaningar som vi jobbar för att ändra på. Johan är en exceptionell kock och denna hamburgare är riktigt god, säger Leif GW Persson, delägare i Svenskt Gårdsvilt.

Svenskt Gårdsvilt lanserade sina första produkter i oktober 2020. Bakom satsningen finns förutom Leif GW Persson även Kenneth Bengtsson, före detta koncernchef på Ica, Peder Larsson, före detta vd för Ica Sverige, samt grundarna av Mathem, Karolin och Tomas Kull. Stjärnkrögaren Pontus Frithiof har också gått in som delägare.

Jureskogs startades 2018 av Johan Jureskog, hans bror Ludvig Jureskog samt entreprenörerna Erik Thulin och Oliver Hildebrandt. Kedjan består i nuläget av tio restauranger mellan Lund och Sundsvall. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078