23948sdkhjf

Jureskogs ska gå från fem till tio restauranger på ett år

Stjärnkocken har bland annat siktet inställt på Göteborg, Sundsvall och Eskilstuna.

Stjärnkocken Johan Jureskog fortsätter resan med sin hållbara hamburgerkedja mot bland annat Göteborg i väst och Sundsvall i norr. Konkreta planer finns också på att etablera Jureskogs på nya Skiftinge handelsområde i Eskilstuna.

I en stor intervju i våras berättade Johan Jureskog om de storslagna planerna för snabbmatskedjan Jureskogs, som han startade 2018 och driver ihop med sin bror Ludvig Jureskog samt entreprenörerna Erik Thulin och Oliver Hildebrandt. Jureskogs hade då precis invigt sin fjärde restaurang. Sedan dess har har även en femte restaurang öppnat i Värnamo och nu är siktet inställt på ett flertal ställen runt om i landet.

– Nästa år öppnar vi även i Västerås, Uppsala och Sundsvall, som det ser ut nu så är Eskilstuna först ut, säger Johan Jureskog till Eskilstuna-Kuriren.

Men redan i år står Göteborg på tur. Om allt går som planerat, med byggnation och tillstånd, hoppas Johan Jureskog kunna öppna en ny Jureskogs vid Gamla Ullevi i november, skriver Göteborgs-Posten.

Sundsvallsplanerna är kända sedan tidigare. Tidigare nämndes årsskiftet som tidpunkt, men Johan Jureskog har fått revidera planerna för sin nya hamburgerrestaurang i handelsområdet Birsta.

– Drömmen är att allt är på plats innan sommaren, säger han till Sundsvalls Tidning.

En bygglovsansökan är inskickad till Sundsvalls kommun och Johan Jureskog tror inte att det kommer att bli några problem att få bygglovet beviljat. Restaurangen ska byggas mitt emot konkurrenten Max. Sibylla, McDonalds, Big Boy och Burger King finns också i området.

– Det är likadant överallt där vi etablerar oss och den är inget som vi räds. Tvärtom vill vi ligga i närheten av de andra aktörerna och konkurrera med dem. Vi har något som de inte har och det är alkoholrättigheter. Vi vill ge våra gäster en bättre hamburgerupplevelse än de får hos våra konkurrenter, förklarar Jureskog för Sundsvalls Tidning.

Däremot säger han sig vara nervös inför Göteborgsetableringen.

– Det är många Stockholmskrögare som har kommit ner och haft det väldigt, väldigt tufft. Att man inte gillar stockholmare. Men jag tror, om man får säga något så osvenskt, att jag är ju väldigt mycket större än bara en stockholmare, säger han till Göteborgs-Posten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Forskning: Allt fler finkrogar utanför storstäderna
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Ny vd på Urban Deli
Han satsar på obemannad pizzabutik
Nu är den japanska matbaren permanent
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.143