23948sdkhjf

Blå Porten gör vegetarisk krogsatsning

Klassiska Blå Porten har öppnat filial i Liljevalchs nyinvigda tillbyggnad på Djurgården i Stockholm. Inne i Liljevalchs+ finns nu den vegetariska satsningen Blå+.

Den nya restaurangen drivs av köksmästaren Johan Lundin, med erfarenhet från bland annat Operakällaren, Sturehof och Berns. Vegetarisk mat med inspiration från hela världen utlovas. Smoothies och juicer ingår också i konceptet.

– Det blir lite av en ny kokbok för mig. Men det känns otroligt inspirerande, säger han.

Även konsthallens huvudbyggnad har renoverats. Blå Porten återöppnade den 2 augusti efter upprustningen.

Blå Porten och Blå+ ingår i Boqueria Group. Familjeföretaget ägs av bröderna Napolyon och Asmar Sürer som under 2000-talet förvärvat ett antal välkända krogar som de idag driver och förvaltar. Förutom Blå Porten och de tre Boqueria-restaurangerna ingår även Agaton, Pelikan och Nytorget 6 i Boqueria Group. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här är Årets köpmän på Pressbyrån och 7-Eleven.
Domino's mot likvidation i pizzans hemland – men vill expandera i Sverige
Hantverkspionjär korad till Årets ölutvecklare
Mathias Dahlgren stänger Rutabaga – öppnar ny krog i sommar
Stjärnkrögare bakom växande pizzakedjan Stella
Jack's Burger efter McDonald's – unga kedjans tionde öppning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.094