23948sdkhjf

Nu är Coca-Colas anläggning klimatneutral

Blir första certifierade anläggningen inom koncernen.

Coca-Cola Europacific Partners produktionsanläggning i Jordbro blev först i världen med helt återvunnen plast för sina flaskor och nu blir de också första anläggningen inom koncernen, tilsammans med en spansk vattenanläggning, att certifieras som klimatneutral.

Anläggnignen har certifierats enligt den internationella standarden PAS 2060. Några av de åtgärder som vidtagits för att nå certifieringens krav är kontiuerligt arbete med energieffektivisering, byte till förnybar el från vindkraft och användande av koldioxid tillverkad av restprodukter från bioetanolframställning. 

Utsläppen har på så vis minskat samtidigt som produktionsvolymerna har ökat. Sedan 2015 har de absoluta utsläppen reducerats med 64 procent från 3 575 ton till 1 274 ton.

– Genom att mäta och dokumentera våra utsläpp har vi kunnat fokusera på rätt åtgärder för att minska vår klimatpåverkan. Hållbarhet är en integrerad del av vår verksamhet sedan lång tid tillbaka och vi strävar efter att så långt som möjligt reducera utsläppen av växthusgaser. De utsläpp som återstår i produktionsanläggningen klimatkompenserar vi för genom att köpa Gold Standard-certifierade utsläppsrätter från ett skogsplanteringsprojekt i Colombia, säger Lisa Wahlström, hållbarhetsdirektör på Coca-Cola Europacific Partners i Sverige i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Efter Basta kommer Florentine – glamourös trattoria öppnar i april
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Eldig barkedja öppnar sin nionde krog
Nästan var tredje Sushi Yama-restaurang stängd
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.093