23948sdkhjf

Bastard-kungens nya krogsatsning

Bastard Burgers grundare gör restaurangsatsning i hemstaden ihop med lokal krogprofil.

Snabbmatskedjan Bastard Burgers expanderar i en rasande fart. Men grundaren Simon Wanler har ändå tid över för andra projekt. Wanler har varit på inspirationsresa tillsammans med kocken Tomas Larsson och tillsammans ska de starta två-tre nya restauranger i hemstaden Luleå, skriver lokaltidningen NSD.

Simon Wanler ingår i ägarkonstellationen bakom Taverno Gusto som gett Tomas Larsson i uppgift att vässa restaurangens meny. Därefter är siktet inställt på nya restauranger. Planen är att Larsson, som lämande Restaurang CG i maj, ska gå in som delägare och ansvara för restaurangsatsningens mat och dryck. "Det kommer att bli något som inte finns i stan i dag", utlovar Tomas Larsson och Simon Wanler.

– Vi planerar för ett par nya restauranger. Vi har långt gångna diskussioner om spännande lokaler, men inget kontrakt är påskrivet än. Därför kan jag inte säga mycket mer, men jag räknar att planerna ska bli realiserade inom kort, säger Simon Wanler till NSD.

Men först handlar det om att bygga om Taverna Gusto och sätta ihop menyn inför höstens nyöppning. Det nya konceptet innehåller även en satsning på utemiljön.

– Restaurangen har gått bra under de senaste åren, men vi känner att vi kan utveckla konceptet ännu mer. Till exempel har vi Luleås finaste uteservering, men det finns möjligheter att göra ännu mer. Det skulle kunna handla om julmarknader eller grillafton. Vårt mål är att skapa en levande innergård, säger Simon Wanler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094