23948sdkhjf

Restaurang Spill till klimatanpassat kontorshus

Profilerade krögare expanderar sitt hållbara restaurangkoncept.

Krögarna bakom restaurang Spill expanderar med en ny restaurang. I början av 2023 flyttar de in ett nytt NollCO2-certifierat kontorshus i Hyllie, Malmö.

Restaurang Spill lagar mat på råvaror som annars skulle ha slängts. Det hållbara konceptet är skapat av Erik Andersson Mohlin och Ellinor Lindblom Mohlin som 2017 lämnade Michelin-krogen Daniel Berlin på Österlen för att starta eget i Malmö. I dag är deras skapelse en prisbelönt lunchrestaurang som har väckt stort intresse i Sverige och internationellt.

– Att få öppna en restaurang till där vi kan ta vara på ännu mer spill ska bli otroligt kul och spännande. Vi har ett fint samarbete med Wihlborgs och känner oss otroligt hedrade att få driva restaurang i ett hus som är trippelcertifierat, kommenterar ägarduon.

I den nya restaurangen planerar de en ny sektion.

– Förutom att servera dagens lunch, som vi gör idag, vill vi även ha en liten sektion i restaurangen där vi kan erbjuda affärslunch och à la carte. Möjligheterna är oändliga.

Även fastighetsägaren Wihlborgs satsar på återbruk. Köket i den nya fastigheten Kvartetten kommer exempelvis att bestå av utrustning som tillvaratagits från andra fastigheter.

– Vi är otroligt glada att Spill med sina höga hållbarhetsambitioner vill fortsätta sin framgångssaga i Kvartetten och att vi kan erbjuda våra hyresgäster och besökare hållbar mat tillagad av erkända kockar, säger Peter Olsson, regionchef på Wihlborgs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328