23948sdkhjf

Världsmästarkockar öppnar krog tillsammans

Gränserna mellan kök, bar och matsal ska suddas ut i nya restaurangen Animo som öppnar i Stockholm i mitten av november. Bakom satsningen står två gamla kockvärldsmästare, Daniel Haynes och Anders Karlsson.

Namnet Animo betyder själ på Esperanto.

Vi valde att kalla stället Animo på grund av att vi jobbar med det vi älskar och lägger ner vår själ i något som vi vet kommer märkas när man kommer till oss, förklarar kockduon i ett pressmeddelande.

De vill skapa en avslappnad plats där närheten mellan kök och gäst kommer vara stor del i upplevelsen. I konceptet ingår även en innovativ cocktailbar som har lika höga ambitioner som köket.

Anders Karlsson har en lång erfarenhet av tävlingsmatlagning. Han var bland annat med i laget som vann Culinary World Cup 2016 och har vunnit VM-guld och OS-silver med det Svenska kocklandslaget. Numera är han coach för det Svenska juniorlandslaget.

Daniel Haynes började på restaurang Esperanto och har även erfarenhet från Lux och Clarion-koncernen. Även han har vunnit VM-guld med Svenska kocklandslaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11