23948sdkhjf

Max tar över McDonald's klassiska lokaler på Kungsgatan

Den norrländska kedjan öppnar restaurang i lokalerna i centrala Stockholm där McDonald's huserat i 48 år.

Ett stycke snabbmatshistoria skrevs när McDonald's den 22 augusti stängde restaurangen som legat på Kungsgatan 4 i centrala Stockholm sedan 1973. Nu är det klart vem som tar över lokalerna – nämligen värsta konkurrenten Max.

Det är med stolthet vi tar över lokalen på Kungsgatan 4. Det är en legendarisk adress där svensk burgarhistoria har skrivits. Vi ska nu renovera och rusta upp lokalen så att den är redo för dagens medvetna burgarkonsumenter. Det här är ett steg i vår framåtlutade expansionsstrategi där vi växer snabbt, säger Richard Bergfors, koncernchef på Max, i en kommentar.

Det är svårt att undvika symboliken i snabbmatsbytet på Kungsgatan 4, där alltså den amerikanska jätten öppnade sina allra första restaurang i Sverige. Samtidigt som McDonald's flyr stadskärnorna, på fem år har 26 cityrestauranger stängts, så expanderar den norrländska hamburgerkedjan även inne i städerna. Max kommer att öppna tre nya restauranger i Stockholms innerstad under 2022, förutom på Kungsgatan även på Sergels torg och vid Odenplan.

– Vi har hållit utkik efter möjligheten att öppna en Max-restaurang i närheten av Stureplan. Här finns en stor efterfrågan hos de som jobbar, shoppar och besöker kvarteren runt Stureplan, säger Richard Bergfors.

På Kungsgatan handlar det om en yta på 550 kvadratmeter som Max tar över från den 1 december. Öppningen är beräknad att ske under hösten 2022.

Vi är glada över att få välkomna Max till vår fastighet på Kungsgatan. Max restaurangkoncept kompletterar befintligt utbud väl och bidrar till att stärka Kungsgatan som affärsgata och levande mötesplats mitt i city, kommenterar Emanuel Westin, chef för affärsutveckling butik hos hyresvärden Hufvudstaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078