23948sdkhjf

Ny McDonald's-öppning – utan kontroversiell skylt

Årets sjätte och sista invigning för snabbmatskedjan.

McDonald's fortsätter sin strategi med att lämna citynära lägen och i stället satsa på bilburna gäster. Nu har snabbmatsjätten öppnat i skånska Sjöbo. I satsningen ingår även en kontroversiell skylt.

Enheten på Sjöbo Väst är McDonald's sjätte ny restaurang för året. I samma byggnad finns även ett McCafé, det sjätte sedan kedjan återlanserade konceptet tidigt i våras

– Med sex nyetableringar i år och ytterligare nyöppningar planerade för 2022 fortsätter vi att göra det goda valet enkelt för fler gäster. Ambitionen för de nya restaurangerna är att de ska vara moderna och tillgängliga för alla, säger Joachim Knudsen, vd McDonald’s i Sverige.

Etableringen i Sjöbo ingår i en tidigare kommunicerad plan om att växa med ytterligare cirka 30 restauranger under de kommande fyra åren.

Öppningen i Sjöbo har föregåtts av en strid om en 20 meter hög skylt som kedjan vill sätta upp i anslutning till restaurangen. McDonald's har beviljats ett tillfälligt tillstånd, men beslutet har kritiserats från flera håll och även överklagats av Bo Mårtensson, ägare till grannfastigheten där Sibyllas snabbmatsrestaurang ligger.

– Vi har inte tagit del av information om överklagan så vi håller på att att undersöka saken närmare. Självklart kommer vi inte att sätta upp skylten om vi inte får, kommenterade Henrik Nerell, presschef på McDonald's för Skånska Dagbladet i förra veckan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078