23948sdkhjf

Här har Sveriges första McCafé öppnat

Sverige har fått sitt första McCafé. I alla fall på väldigt länge. Inne i McDonald's restaurang i Alingsås finns nu även en kafédel där det serveras certifierat kaffe från Löfbergs av baristautbildade McDonald's-medarbetare.

På McCafé-menyn i Alingsås finns det framför allt olika sorters kaffe, men även ett utbud av bland annat macarons och tårtbitar.

– Om gästerna är lika entusiastiska som vi över baristakaffet så kommer ännu fler restauranger att satsa på McCafé i framtiden, säger Joachim Knudsen, vd McDonald's Sverige, i en kommentar.

McCafé-konceptet har funnits sedan 1993, då det introducerades i Australien. Det har sedan spridits över världen och snabbmatsjätten investerar bland annat 2,5 miljarder yuan under tre år för att öppna 3 000 nya McCafé i Kina.

Det gjordes också ett försök med ett McCafé på Kungsgatan i Stockholm redan 2003, men det väljer snabbmatsjätten att bortse från vid sin nya lansering.

Kaféet i Alingsås beskrivs som en pilot, men redan planeras för fler. Bland annat i Gränbystaden i Uppsala. Restaurangen där kommer att byggas ut och i samband med det så kommer restaurangen att få ett McCafé. Förhoppningen är att allt ska vara klart i sommar, skriver snabbmatskedjans presstjänst i ett mejl till Upsala Nya Tidning.

Totalt räknar McDonald's med att öppna en handfull McCafé i Sverige under 2021. Därefter kommer satsningen att utvärderas och om allt faller väl ut så kommer ännu fler kaféer att öppnas runt om i Sverige under åren 2022–2024.

Kaffebönorna som används av McCafé-personalen levereras av Löfbergs.

– Vi delar McDonald's passion för gott, hållbart certifierat kaffe med hög kvalitet, och därför känns det jättekul att vara med i den här satsningen och bidra med den kunskap vi byggt upp genom åren, säger Fredrik Nilsson, tillförordnad vd på Löfbergs i väntan på att Anders Fredriksson ska tillträda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Adam & Albins krogsatsning Solen börjar lysa i april
Bores-bröderna lanserar nya konceptet Ruths Ölhus
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Stacky’s tar in kapital – satsar på restauranger
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.078