23948sdkhjf

Här har Sveriges första McCafé öppnat

Sverige har fått sitt första McCafé. I alla fall på väldigt länge. Inne i McDonald's restaurang i Alingsås finns nu även en kafédel där det serveras certifierat kaffe från Löfbergs av baristautbildade McDonald's-medarbetare.

På McCafé-menyn i Alingsås finns det framför allt olika sorters kaffe, men även ett utbud av bland annat macarons och tårtbitar.

– Om gästerna är lika entusiastiska som vi över baristakaffet så kommer ännu fler restauranger att satsa på McCafé i framtiden, säger Joachim Knudsen, vd McDonald's Sverige, i en kommentar.

McCafé-konceptet har funnits sedan 1993, då det introducerades i Australien. Det har sedan spridits över världen och snabbmatsjätten investerar bland annat 2,5 miljarder yuan under tre år för att öppna 3 000 nya McCafé i Kina.

Det gjordes också ett försök med ett McCafé på Kungsgatan i Stockholm redan 2003, men det väljer snabbmatsjätten att bortse från vid sin nya lansering.

Kaféet i Alingsås beskrivs som en pilot, men redan planeras för fler. Bland annat i Gränbystaden i Uppsala. Restaurangen där kommer att byggas ut och i samband med det så kommer restaurangen att få ett McCafé. Förhoppningen är att allt ska vara klart i sommar, skriver snabbmatskedjans presstjänst i ett mejl till Upsala Nya Tidning.

Totalt räknar McDonald's med att öppna en handfull McCafé i Sverige under 2021. Därefter kommer satsningen att utvärderas och om allt faller väl ut så kommer ännu fler kaféer att öppnas runt om i Sverige under åren 2022–2024.

Kaffebönorna som används av McCafé-personalen levereras av Löfbergs.

– Vi delar McDonald's passion för gott, hållbart certifierat kaffe med hög kvalitet, och därför känns det jättekul att vara med i den här satsningen och bidra med den kunskap vi byggt upp genom åren, säger Fredrik Nilsson, tillförordnad vd på Löfbergs i väntan på att Anders Fredriksson ska tillträda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.285