23948sdkhjf

Efter Frantzén – öppnar egen krog med nordisk känsla

Lyxkrogen Frantzén's Kitchen har stängt, men i samma lokal i Hongkong öppnar i stället köksmästaren Jim Löfdahl en ny restaurang med nordiskt tema som ska följa säsongernas smaker.

Den nya krogen är döpt till Embla efter Jim Löfdahls 4-åriga dotter.

Jag ville ha en nordisk känsla i namnet. Jag vill också att restaurangen ska ha ett kvinnonamn eftersom många kvinnor, speciellt min mormor, varit förebilder och stöttat mig i min karriär, säger han till Dagens Industri.

Ambitionen är att jobba mycket med 'storytelling', att rätterna är. Lite som en bok, säger Löfdahl.

Frantzén's Kitchen var när den öppnade stjärnkrögarens Björn Frantzéns första utanför Sverige. Jim Löfdahl hade drivit restaurangen i Hongkong i fem år när krogen stängdes vid årsskiftet. Att den nu skyltas om til Embla har att göra med att han och Björn Frantzén beslutat att gå separata vägar.

Enligt Löfdahl är de dock fortfarande goda vänner, vilket bekräftas av ett inlägg på Frantzén Kitchens Facebook-sida. Där tackar krogen för sig och informerar om att lokalen tas över av Jim Löfdahl ”som varit en stor del av vår framgång och börjar ett nytt kapitel”.

All personal som jobbade på Frantzéns Kitchen har också valt att hänga med till Embla som är Löfdahls första egna restaurang.

Eftersom all personal valt att stanna kvar känner jag självförtroende att kunna öppna så snabbt. Men visst, det är naturligtvis oerhört spännande, säger han.

Embla ligger i kvarteret Tai Ping Shan som under det senaste decenniet förvandlats till ett litet Mecka för trendiga restauranger och designbutiker, uppblandat med gamla nudelhak och krimskramsförsäljare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079