23948sdkhjf

Göteborgsk fish and chips-succé till Stockholm

Det började med en matvagn på Tjörn och växte med en permanent lokal i Majorna och i somras även en pop up-restaurang vid Stora Teatern i centrala Göteborg. Nu ska Hasselsson ta sin fish and chips-succé även till Stockholm.

En av grundarna, Ahmed Özdemir, har flyttat till Stockholm och tar med sig det hemliga fish and chips-receptet till huvudstaden. Den sista helgen i februari öppnar Hasselsson filial i en lokal på St:Eriksgatan. Där ska snabbmatsrestaurangen förutom friterad fisk servera burgare, friterad aubergine, moule frites och annan take away-anpassad mat.

En av delägarna, Adam Axelsson, tror att stockholmarna kanske inte är vana vid så bra kvalitet på just fish and chips.

– Ni kanske inte har så många som lägger ner lite extra på den sortens snabbmat. Vi gör det där lilla extra och satsar på en meny med få men väldigt vällagade rätter, säger Adam Axelsson till tidningen Mitt i Vasastan

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079