23948sdkhjf

Här är världens första hamburgerautomat – AI-robot lagar burgarna

Det största sedan mikrovågsugnen, menar grundarna av Robo Burger.

Det finns många typer av automater för mat och dryck, men Robo Burger är den första som erbjuder nylagade hamburgare. Den första AI-styrda automaten placerades i slutet av mars ut i gallerian Newport Mall i New Jersey, USA. 

Robo Burger lanseras av grundarna Audley McBrian Wilson (vd), Dan Braido (CTO) och Andy Siegel (CMO) som den största innovationen inom varm mat-försäljning sedan mikrovågsugnen. Den självgående AI-roboten är utrustad med ett komplext minikök, inklusive ett kylsystem för att hålla ingredienserna färska, en stekpanna i vilken hamburgaren tillagas och ett diskmaskinssystem för automatisk diskning.

Ingredienserna kommer från lokala leverantörer, köttet från Pat LaFrieda och brödet från Martin's Potato Rolls. 

På en touch screen på maskinen blinkar det “Hello Human”. Den använder kunden för att mata in sin order. Burgaren tar sedan ungefär sju minuter för roboten att göra färdig. Alla burgare kommer med ost, ketchup och senap och kostar 6,99 dollar. 

Så här ser processen ut:

Cnet som intervjuat grundarna och testat maskinen rapporterar att burgaren smakar ganska gott tack vare kvaliteten på ingredienserna. Däremot ser den inte så inspirerande ut. Robo-burgaren liknas vid en burgare som man gör hemma när man har bråttom utan allt extra som erbjuds på restauranger.

Det starkaste argumentet på plussidan är att maskinen kan vara igång dygnet runt. Grundarna tror därför att Robo Burger kommer att fylla en funktion på exempelvis universitetsområden, flygplatser, sjukhus och även i kontorsmiljöer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Adam & Albins krogsatsning Solen börjar lysa i april
Bores-bröderna lanserar nya konceptet Ruths Ölhus
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Stacky’s tar in kapital – satsar på restauranger
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.125