23948sdkhjf

Virtuella kedjan Pizza Crew ska erövra Sverige med surdegspizzor

Finlands snabbast växande pizzakedja ska växa från 20 till 100 svenska restauranger inom ett halvår.

Hemma i Finland har start up-bolaget Cartel Group redan knutit till sig 70 restauranger och har nya virtuella koncept på väg. Nu sprids företagets koncept med pizzor bakade på surdeg även i Sverge.

Det Helsingforsbaserade start up-bolaget tog i november in motsvarande cirka 6,5 miljoner kronor i nytt kapital från sina investerare, bland annat för att expandera sitt koncept till Sverige. Affärsidén är att erbjuda befintliga pizzarestauranger att baka och sälja pizzor enligt företagets koncept som i Finland är känt som Pizza Cartel och i Sverige lanseras som Pizza Crew.

Vi gör pizza av högsta kvalitet tillgänglig oavsett var du bor eller var din lokala pizzeria ligger. Pizzorna görs med våra egna recept och produkter, förklarar grundaren Pertti Kallioinen, som även grundat två andra finländska koncept, Bun2Bun och Street Gastro.

Under det första kvartalet 2022 har Pizza Crew öppnat 20 virtuella restauranger i Sverige och på kort tid etablerat sig i Stockholm Uppsala, Norrköping, Gävle, Örebro, Nyköping, Katrineholm och Västerås. Målsättningen i Sverige är att öka från dagens 20 till 100 restauranger inom ett halvår.

Vår modell skiljer sig från traditionella modeller och samarbetsformer genom att tröskeln för att gå med är betydligt lägre. Den egna verksamheten kan fortsätta normalt vid sidan om, säger Pertti Kallioinen.

Pizza Crew har också utvecklat ett automatiskt system för beställning av varor och redovisning. Beställningarna kommer till stor del att gå via leverantörerna. Lagerhållning och leverans av råvaror beräknas närmast automatiskt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078