23948sdkhjf

Cirkle K skalar upp samarbete för att skala ner matsvinn

I våras inledde Circle K en pilotsatsning ihop med maträddarappen Too Good To Go med syftet att minska kedjans matsvinn. 

Resultatet har varit över all förväntan. De tio stationerna som ingått har tillsammans räddat nära 1 700 kassar mat. Nu skalas samarbetet upp rejält och införs över hela landet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom Too Good To Go-appen kan kunder boka överraskningskassar från Circle K, fyllda med mat och dryck som annars riskerar att bli till svinn. Sedan samarbetets start i april har nära 1 700 kassar räddats, vilket betyder en besparing på 4,25 ton koldioxidekvivalenter. Av alla kassar som lagts ut för räddning har 69 procent hämtats och ätits upp istället för att kastas.

Det är fantastiskt att se vad som händer när goda initiativ får ta plats. Det här har varit ett hjärteprojekt för mig sedan vi först inledde dialogen med Too Good To Go, och vi är så glada att vi tillsammans skapat så fina resultat. Våra kunder har visat stor uppskattning för satsningen och ger oss höga betyg på kassarnas innehåll, och vår personal är eld och lågor över chansen att slippa slänga mat, säger Therese Fridd, hållbarhetsansvarig på Circle K.

Too Good To Go är världens största maträddarapp där mat som riskerar att slängas i slutet av dagen istället säljs till en tredjedel av priset. I Circle K:s kassar finns exempelvis dagsfärska smörgåsar och fikabröd, godis, sallader och olika sorters drycker. Kassen kostar 39 kronor men värdet är alltid minst 120 kronor.

 Att vi nått de här resultaten på bara tio stationer bådar verkligen gott och intresset att få ansluta sig har varit väldigt stort från alla våra stationer. Tack vare vårt stora stationsnät över hela landet kan vi åstadkomma mycket, avslutar Therese Fridd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094