23948sdkhjf

Då öppnar systerkrogen Riche Fenix på Södermalm

Vällagat och lekfullt ledord för maten på Riches systerkrog som vill bli en inkluderande publik bar.

Riches nya systerkrog har fått ett öppningsdatum. Den 1 september är det premiär för Riche Fenix på Götgatan i Stockholm.

Matilda Jackson, tidigare restaurangchef på Riche och Teatergrillen, driver Riche Fenix. Hon kallar sitt nya ställe för en publik bar och riktar inte in sig på någon särskild nisch.

För oss handlar det helt enkelt om att skapa en inkluderande plats som lockar många och kan vara såväl kvällens början som slutdestination. Det ska kännas hemtrevligt, familjärt och kul, säger Matilda Jackson, dotter till PG Nilsson, grundare av krogkoncernen Svenska Brasserier som äger bland annat Riche och Riche Fenix.

Menyn På Riche Fenix komponeras av kökschefen William Carlström, tidigare chef de partie på Aira som också ingår i koncernen. Ledorden är vällagat och lekfullt.

– Vi kommer ha en levande meny där vi byter rätter med jämna mellanrum och lagar sånt som vi inspireras av just för stunden. Eftersom vi har vår egen odling i koncernen kan vi få dagsfärska grönsaker levererade samma morgon. Därför kommer vi låta säsongen och lusten styra vad som hamnar på tallriken och det kan bli både klassiker och roliga överraskningar säger William Carlström.

Precis som på den klassiska systerrestaurangen på Östermalm kan gästerna förvänta sig återkommande DJ:s och livespelningar tillsammans med en mix av välkända och oetablerade konstnärer, vars verk kommer att pryda lokalens väggar.

Namnet Riche Fenix är inspirerat av att Apotek Fenix låg på Götgatan 40 från början av 1800-talet fram till 1980-talet. Därefter huserade Fenix Bar i lokalerna. Efter ett mellanspel av Starbucks återuppstår nu namnet Fenix med en tredje aktör.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.282