23948sdkhjf

Fiskeriet avvecklas

Tuffare tider och dålig lönsamhet gör att ägarna lägger ner verksamheten.

Fiskeriet Sverige som säljer, marknadsför och distribuerar sjömat till både dagligvaruhandeln och horeca kommer att avvecklas.

Beslutet har tagits av ägarna Insula som ett resultat av en allt hårdare marknad med pressade marginaler och en ökande konkurrens. Det rådande världsläget har heller inte gynnat företaget som inte har varit lönsamt sedan 2015.

– Trots starka insatser har vi inte kunnat vända utvecklingen för Fiskeriet och har därför fattat detta beslut. Vi förstår att detta är en svår och påfrestande situation för våra anställda i Fiskeriet. Vår ambition är att hantera avvecklingen på ett så ordnat och ansvarsfullt sätt som möjligt för alla inblandade, säger Jonas Ragnhage, vd för Fiskeriet i en kommentar.

Trots flera insatser och investeringar har bolaget inte kunnat vända utvecklingen och flera alternativ har föreslagits men i den slutgiltiga analysen har alltså Insula valt att avveckla Fiskeriet som idag anställer 52 personer i Årsta i Stockholm.

– Det är viktigt att påpeka att beslutet inte beror på bristande insats från våra anställda inom Fiskeriet. Tvärtom har våra anställda arbetat hårt och visat på stor förmåga i oförutsägbara tider och i en ständigt tuffare marknad, säger Jonas Ragnhage.

Insula kommer att fortsätta satsa på sin verksamhet Marenor som har sin bas på västkusten.

Fiskeriet har en pågående dialog med kunder, leverantörer och andra samarbetspartners om förändringen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126