23948sdkhjf

La Belle ska ge det goda livet fransk prägel på NK

Det goda livet under La Belle Époque har inspirerat till ytterligare en restaurang. I våras öppnade Bistro La Belle Epoque på Hotel Kung Carl i Stockholm och nu får även Göteborg ett brasserie färgat av samma era.

Restaurang- och kafékonceptet La Belle slår den 30 september upp portarna på NK i Göteborg. Där ska gästerna från morgon till kväll kunna slinka in och avnjuta, frukost, bakverk och franska klassiker. På fredagar och lördagar förlänger man öppettiderna och bjuder in till after shopping med drinkar och franska specialiteter.

Bakom satsningen står Swedish Taste, det vill säga grundaren Magnus Lindström, köksmästaren Totte Svanström och restaurangchefen Gustav Johansson. Sedan 2018 har krögarna drivit restaurangen med samma namn i de anrika källarvalven på nedre plan. Nu utökar de med ett nytt koncept i samarbete med NK.

Med La Belle vill vi skapa en levande mötesplats som är lättillgänglig och har en tydlig fransk prägel. Likt ett brasserie i Frankrike löper menyn sömlöst genom dagen och gäster kan komma in när som helst för en kaffe, sniglar eller croque monsieur. Alla ska känna sig välkomna hos oss, säger Magnus Lindström som blev Årets kock 2003 och även tagit OS-medaljer.

Dag Agård, varuhuschef NK Göteborg, är mycket nöjd med nytillskottet.

Med La Belle stärker vi NK både som matdestination och helhetsupplevelse för våra kunder – vi samlar allt under ett och samma tak. För första gången i varuhusets historia öppnar vi ett koncept som välkomnar gäster innan och efter varuhusets öppettider.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Ny vd på Urban Deli
Han satsar på obemannad pizzabutik
Nu är den japanska matbaren permanent
Femte etableringen för Max – ser stor potential i grannlandet
Svenskar bakom nästa norska Pinchos-restaurang
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.11