23948sdkhjf

Oaxen drivs vidare av Fabriques grundare

Stjärnkrogen vid Djurgårdsvarvet ska kompletteras med vinbar, bageributik och året runt-kafé.

Oaxen Krog & Slip är en av flera stjärnkrogar som valt att stänga på senare tid. Den 22 december serverade Magnus Ek och Agneta Green de sista gästerna på sin tvåstjärniga krog vid Djurgårdsvarvet i Stockholm. 

Men det innebär inte slutet för restaurangen. Grundarna och ägarna av Fabrique, Lotta och David Zetterström, driver krogen vidare under namnet Fabrique Oaxen.

Enligt ett pressmeddelande kommer alla som har besökt den välrenommerade restaurangen vid Djurgårdsvarvet att kännna igen sig även i framtiden. Restaurangen blir kvar, men i ny regi, och kompletteras med en vinbar, en butik med bageri samt ett året runt-kafé, inspirerat av Fabriques egna gotländska sommarkaféer Leva och Rute Stenungsbageri. 

De nya ägarna planerar också att utveckla hotellverksamheten med målet att Oaxens ”hotellbåt” ska kunna erbjuda övernattningar även vintertid.

– Vi har som gäster på Oaxen genom åren förälskat oss i platsen och att vi nu fått förtroendet att förvalta och utveckla Magnus och Agnetas livsverk är en dröm för oss. Med Slipen som utgångspunkt ska vi skapa ett helhetskoncept inom mat, bröd och dryck med generösa öppettider året runt, berättar Lotta och David Zetterström, paret som är grundare och ägare av Fabrique Stenungsbageri.

Agneta Green tycker att det känns både tryggt och spännande att lämna över Oaxen till Lotta och David Zetterström. 

– De har som vi ett genuint intresse av lokala råvaror och själva hantverket bakom matupplevelsen. Som krögare är det självklart även roligt att de väljer att driva Slipen vidare, säger Agneta Green.

Fabrique-koncernen hade inom ramen för moderbolaget Sockerkringlan AB en nettoomsättning på 165 miljoner kronor för 2021. På senare tid har Lotta och David Zetterström arbetat aktivt med att bredda bageriverksamheten som består av 20-talet Fabrique-enheter. Utöver Fabrique Oaxen är duon också medgrundare till The Italian Cousins och den italienska restaurangen Santo som öppnar inom kort i den Ivar Tengbom-ritade byggnaden vid Slussen.  

Öppningen av nya Fabrique Oaxen planeras till efter påsk 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079