23948sdkhjf

Egen tolkning av omakase på nya Black Milk Gastro Bar

Krögarduo lanserar ny matupplevelse kvällstid på Enjoy Bazaar i centrala Stockholm. 

Krögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson vilar inte på lagrarna.  I höstas öppnade duon sitt nya asiatiska krogkoncept Enjoy Bazaar intill Humlegården i centrala Stockholm och nu tar de nästa steg i satsningen. 

På Enjoy Bazaar, ett stenkast från Stureplan, serveras innovativa asiatiska rätter. Från den 1 februari får restaurangen en ny inrikting på kvällstid i form av den nya matupplevelsen, Black Milk Gastro Bar. Passande drycker från cocktailbaren Stjärtilleriet ska komplettera Daniel Höglanders egen tolkning av modern omakase. Omakase betyder ’jag litar på dig’ på japanska, och Höglander kommer att utgå från säsongens råvaror och skapa unika rätter varje dag. 

– I den ständigt föränderliga och snabba värld vi lever i idag vill vi skapa något nytt och speciellt, där det får ta tid utan stress. Som ett resultat av pandemin och en orolig omvärld står vår bransch inför stora utmaningar, men det hindrar oss inte från att presentera nya gastronomiska upplevelser, säger han i en kommentar.

Krögarkollegan Nicklas Jönsson tillägger att ambitionerna för Black Milk Gastro Bar är höga.

– Stockholm har utsetts till gastronomisk huvudstad 2023 och vi vill bidra till att Sverige och Stockholm ska fortsätta vara en matdestination. Med Daniels version av en modern "omakase" siktar vi mot stjärnorna.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078