23948sdkhjf

Nästan var tredje Sushi Yama-restaurang stängd

67 restauranger under våren 2022 har under rekonstruktionen krympt till 47 enheter.

När Sushi Yama i maj 2022 öppnade en tredje restaurang i Malmö så annonserade den då växande sushikedjan att man kommit upp i totalt 67 restauranger i Sverige. Fyra månader senare ansökte ägarna om rekonstruktion och sedan dess har både enheten på Lilla Torg i Malmö och ytterligare 19 av kedjans restauranger stängts. 

Det betyder att Sushi Yama är tillbaka på samma nivå som i mars 2020 då riskkapitalbolaget Litorina köpte sushikedjan, som då alltså bestod av 47 restauranger.

I Jönköping och Skövde stängdes en av två restauranger i november och i Helsingborg stängde Sushi Yama i december efter bara åtta månader i den skånska staden. Bland övriga restauranger som stängts återfinns den i Stenstan i Sundsvall, den i Tyresö centrum samt enheten i galleria Gränden i Linköping som försvann vid årsskiftet. 

– Majoriteten av våra restauranger är lönsamma, men sedan har det också funnits en mindre andel som är olönsamma och som inte heller har bedömts kunna bli lönsamma. Dem har vi fått stänga som en del i företagsrekonstruktionen, säger Danny Barsoum, pressansvarig på Sushi Yama, till Östgöta-Correspondenten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078