23948sdkhjf

Brödfria pizzatrenden har nått frysen hos Urban Deli

For Real Foods inleder samarbete med Urban Deli som i februari börjar sälja det västsvenska företagets fryspizzor. 

Som många andra trender så kommer den brödfria pizzatrenden från USA. I Sverige är det For Real Foods, grundat av makarna Kristin och Daniel Nowak, som marknadsför sina pizzor som hälsosamma.

I pizzafabriken i Skärhamn på Tjörn bakas fryzpizzor utan tillsatser med noga utvalda råvaror. De är helt fria från spannmål och gluten. Enligt For Real Foods är deras pizza även rik på protein och en källa till fibrer.

– Många älskar pizza men tänker kanske inte att det är något som man kan må bra av att äta ofta. Att vår pizzainnovation nu får ta plats på Urban Deli känns stort. Vi tror att det är en perfekt plats för att nå ut till medvetna konsumenter som vill ge kroppen vad den behöver och hjärnan vad den vill ha, säger Daniel Nowak, vd, For Real Foods.

For Real Foods pizzor säljs på Ica, Coop, Hemköp och Mathem.se. Från och med februari kommer företagets fryspizza med botten av svensk kyckling respektive vitkål att finnas även som en del av sortimentet hos Urban Deli på Sveavägen i Stockholm.

– Urban Deli har som mål att göra matlivet enklare, godare och lyckligare. Pizzafrysarna fyllda med hälsosamma pizzor blir ett kul inslag i butiken på Sveavägen och konceptet passar fint in i vår filosofi, säger butikschefen Viktoria Hallén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.312