23948sdkhjf

Därför donerar Basta halv miljon till jordbävningsdrabbade

Företagsgruppen bakom Basta-restaurangerna, Urban Italien Group, uppmanar branschkolleger att följa efter.

En insamling från Bastas medarbetare, gäster och samarbetspartners har dubblats av Urban Italian Group. Totalsumman, 500 000 kronor har donerats till jordbävningsdrabbade efter skalven den 6 februari i Turkiet och Syrien.

– Behovet av humanitär hjälp är akut i Turkiet och Syrien, där 6–8 miljoner människor blivit hemlösa över en natt. Det enorma mänskliga lidandet som uppstått i regionen skriker efter omvärldens hjälp och det är tillsammans som vi kan hjälpa till och göra skillnad. Ju större vi blir som koncern, desto större blir vårt ansvar, och så även våra möjligheter att påverka, Brazer Bozlak, vd för Urban Italian Group.

Brazer Bozlak har själv sitt ursprung i de drabbade regionerna.

– Man sätter saker och ting i perspektiv och förstår hur priviligierade vi är som har fått alla dessa fantastiska möjligheter i det svenska samhället, men i samma andetag inser man att det lika gärna kunde ha varit en själv under rasmassorna. Den instinkten får mig att känna ett personligt ansvar att använda min röst och mitt nätverk till att bidra och jag kommer personligen se till att alla våra donationer når direkt fram till de mest drabbade, fortsätter han.

Urban Italian Group skickar nu stafettpinnen vidare till resten av restaurangbranschen.

– Jag uppmanar mina branschkollegor att göra vad de kan. På samma sätt som världen slöt upp och tog ett gemensamt ansvar för Ukraina så behöver vi nu hjälpa de utsatta jordbävningsdrabbade att kämpa sig igenom det här, avslutar Brazer Bozlak.

Urban Italian Group driver den växande Basta-kedjan som sedan sommaren 2022 även finns på Åhléns City i Stockholm. I april lanserar gruppen en ny italiensk restaurang, Florentine, med ett mer exklusivt koncept. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.313