23948sdkhjf

Efter Basta kommer Florentine – glamourös trattoria öppnar i april

Grundarna av Basta lanserar en trattoria där målet är att gästerna ska uppleva att de kliver rakt in i en italiensk filmscen.

Pizza- och pastakedjan Basta har bland annat en restaurang på Åhléns City i centrala Stockholm. Nu lanserar ägarna en ny italiensk restaurang med ett mer exklusivt koncept. Trattorian Florentine öppnar i april precis intill Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm.

Florentine är enligt ägarna en hyllning till 1970-talets glamourösa Italien och den italienska discokulturen. Klassiker gjorda med stor omsorg kring hantverket och råvarorna utlovas på menyn.

– Vi vill skapa en ny, modern mötesplats på Södermalm och med Florentine tänker vi framför allt upplevelse, där gästen kliver in i en filmscen från 1970-talets glamourösa Italien och vi får den fina äran att regissera filmen, säger Brazer Bozlak, grundare och vd för Urban Italian Group.

Florentine kommer att ha 200 sittplatser på en yta på 500 kvadratmeter samt en inglasad uteservering. Inne i lokalerna möter gästerna handgjorda ljuskronor från Murano, stripade marmorgolv och handsnidade marmorstatyer som replikerar fasader på historiska italienska byggnader.

Den nya restaurangen öppnar under april i Vasakronans nya kontorsbyggnad på Folkungagatan 44, och kommer då att välkomna gäster både till lunch och middag.

– Vår vision för det här projektet har hela tiden varit att det skulle bli ett nytt inslag i Södermalms stadsbild och på ett bra sätt bidra till folklivet kring Södra Medborgarplatsen. Med den här uthyrningen levererar vi på just det, säger Anna Nordin, chef Stockholm.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.314