23948sdkhjf

Streetfood med råvaror från havet i nytt restaurangkoncept

Nya Stockholmsrestaurangen Glupsk satsar på en bohuslänsk version av streetfoodkonceptet rolls. Planen är att skapa en snabbmatskedja.

Yrkesfiskaren Niklas Kraft och hans fru Mia är från fiskesamhället Ellös på västra Orust och fiskar skaldjur väster om Smögen. Nu öppnar de restaurangen Glupsk på Kungsholmen i Stockholm. Där ska paret servera rolls och pizzor med skaldjur levererade direkt från de egna fiskebåtarna och kokade direkt i hamnen innan sjömaten skickas vidare till köket i Stockholm.

Restaurangen, som öppnar runt den 8 mars, är inspirerad av matresor till Boston och New York där paret Kraft upptäckte streetfoodkonceptet rolls. I USA innebär det frasiga bröd fyllda med hummerröra. Den bohuslänska varianten är hemmabakad och fylld med havskräfta, krabba och räka. Även skaldjurspizza kommer att finnas på menyn. 

Maten kan avnjutas på plats eller serveras som take away.

Glupsk vann SM i streetfood 2019 med sina skaldjursrolls. Ambitionen är att restaurangen på Hantverkargatan i Stockholm ska bli den första i en kedja.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08