23948sdkhjf

Kvinnlig stjärnduo på nya takrestaurangen Freyja

Kocken Emma Shields och sommeliern Ellen Franzén kompletteras av barchefen Jimmy Dymott på Stureplansgruppens nya takrestaurang vid Slussen i Stockholm.

Stockholm får ännu en takrestaurang. Den 14 mars öppnar Stureplansgruppen restaurangen Freyja i ett nybyggt våningplan längst upp på Hornsgatan 18, nära Slussen. 

Freyja är namnet på den nordiska mytologins fruktbarhetsgudinna. Det är också två kvinnliga krogprofiler som återfinns i ledningen för den nya restaurangen med 360-gradig panoromautsikt över Stockholm.

Ytterst ansvarig för menyn är välrenommerade kocken Emma Shields, som tidigare bland annat varit köksmästare på Restaurang Flickan. Hennes vision är att återskapa känslan av äta hos sin farmor som barn. 

Bland rätterna på menyn återfinns kroppkaka med smörad nässelbuljong, rå kossa, sallad med ogräspesto och lammlägg för två.

– Jag vill servera okomplicerad mat av högsta kvalitet. Menyn på Freyja handlar om Sverige och våra bästa råvaror. Det är nutida mat som du blir glad av.

Ellen Franzén, flerfaldig vinnare av sommelier-SM och senast chefsommelier på Gastrologik, ansvarar för vinet på Freyja.

– Jag vill skapa en levande vinlista med djup och bredd. Oavsett om du föredrar det traditionella eller är naturvinsdrickare så vill jag ha något för dig på glas. Det kommer finnas vin från hela världen men jag har en extra kärlek för det som produceras i vår närhet.

De två kompletteras av barchefen Jimmy Dymott, som har drivit flera prisbelönta barer i Stockholm och är starkt förknippad med Marie Laveau. På Freyja kommer det att finns totalt fyra barer, varav två utomhus när takterassen öppnat för säsongen.

– Här finns inga strikta mixologer som bestämmer vad som är en bra cocktail, bara generösa, goda drinkar utan krusiduller. Vi vet att ni vill ha groggar, så vi kommer ge er bra groggar, utan stora isbitar. Och shots!

Freyja öppnar den 14 mars. I maj blir det premiär för takterassen med utsikt över Djurgården, Gamla stan, Riddarfjärden och Södermalm.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078