23948sdkhjf

Snart över 40 Chopchop-restauranger i snabb expansion

Chopchop Asian Express har redan vuxit till 37 restauranger. Just nu pågår sprängarbeteten för en enhet i Falun. Kedjan är också på väg till Umeå, Märsta, Kristianstad och Gävle Bro.

Svenskägda Chopchop har med sitt asiatiska koncept vuxit snabbt på senare år, och expansionen fortsätter i obruten takt.

Efter att ha köpt marken för flera år sedan tas nu de första stegen mot en restaurang i Falun. Sprängning pågår inför etableringen av Chopchop i Kolonnen-området på Dalregementets gamla övningsfält Myran intill Lugnetleden/E16.

Restaurangen blir något större till ytan än standardstorleken, och kommer även att ha en drive thru.

– Falun blir den första i Sverige som öppnas med vår nya design. Det blir helt nytt jämfört med våra tidigare restauranger, berättar delägaren Hans Ye för Falu-Kuriren.

Öppningen är planerad till slutet av hösten, förmodligen i slutet av oktober eller början av november.

Kedjan med asiatisk snabbmat planerar också för öppning i höst i Umeå, i det nya området Greenzone.

– Så fort vi har fått ett godkänt bygglov från Umeå kommun kommer vi att börja bygga för att Chopchop ska kunna öppna. De är väldigt ivriga med att komma i gång att etablera sig i Umeå och de har även planer på att expandera längs hela Norrlandskusten. Umeå är ett jättehett område för dem att etablera sig i, säger Tove Sarri Carstedt, vice vd på Carstedts, till Västerbottens-Kuriren.

I Kristianstad väntar kedjan också på bygglov. Även där finns en förhoppning om invigning under 2023.

– Vi väntar på bygglov när det gäller Chopchop. Men entreprenadavtalet är klart, säger Johan Tegner, fastighetschef på Skåneporten Fastigheter, till Kristianstadsbladet.

Kedjans andra restaurang i Sigtuna kommun kommer att ligga i närheten av den stora rondellen i Märsta, mitt emot McDonald's. För 2 340 kvadratmeter mark har företaget betalat 6,9 miljoner kronor. Öppningen är planerad till september eller oktober i år, skriver Upsala Nya Tidning.

Chopchop också precis köpt mark av Gävle kommun. Enligt Gefle Dagblad är köpeskillingen för den drygt 6 200 kvadratmeter stora tomten vid Gävle Bro 9 miljoner kronor. Där blir kedjan granne med McDonald's och Dinners.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078