23948sdkhjf

Aktieägarorganisation puttar McDonald's i hållbar riktning

Krav från den ideella organisationen As You Sow får McDonald's att titta närmare på återanvändbara förpackningar. 

As You Sow i USA arbetar med att genom aktieägarmakt påverka olika företag i mer hållbar riktning. Nu har organisationen fått McDonald's att ta ytterligare steg. Snabbmatsjätten har lovat att utvärdera möjligheterna och riskerna med att byta till återanvändbara förpackningar och vad det skulle ge för effekter relaterade till engångsplast och andra engångsförpackningar samt för miljön.

I Frankrike finns en lag som kräver att restauranger använder återanvändbara förpackningar. Något liknande finns inte i USA och därför lämnade As You Sow in ett förslag till McDonald's.

I dialogen mellan As You Sow och McDonald's förklarade hamburgerkedjan att utvärdering av återanvändbara förpackningar är en del av bolagets bredare åtaganden om mer hållbara material för förpackningar, leksaker och avfallsminskning, och meddelade att bolaget planerar att publicera en omfattande studie i början av 2024.

– Vi berömmer McDonald's för att ha åtagit sig att utforska en mer cirkulär framtid för snabbmatsrestauranger, säger Kelly McBee, senior koordinator för cirkulär ekonomi på As You Sow, i ett pressmeddelande. 

Hon fortsätter: 

– Vi förväntar oss att rapporten kommer att visa att återanvändbara förpackningar är en kritisk komponent i en hållbar verksamhet och hoppas att denna åtgärd signalerar till andra snabbmatsrestauranger att följa McDonald's ledning.

As You Sow anser att McDonalds bör utgå från rapporten Breaking the Plastic Wave, framtagen av Systemiq och The Pew Charitable Trusts, som menar att det inte räcker med återvinning av plast för att komma tillrätta med plastföroreningar i haven utan att det krävs andra åtgärder till exempel återanvändbara förpackningar.

As You Sow har tidigare drivit liknande kampanjer mot Coca-Cola och Pepsi, vilket resulterat i att dessa nu tittar på att införa mer återanvändbara förpackningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078