23948sdkhjf

Jack's Burger efter McDonald's – unga kedjans tionde öppning

Jack's Burger har tagit över lokalen i Huddinge Centrum som McDonald's lämnade i slutet av förra året. Blir granne med Indian Brasserie.

Hamburgerkedjorna med expansionsplaner är många. Jack's Burger är en av de yngre. I fredags öppnade ägaren Filip Kulhan en ny restaurang i McDonald's tidigare lokaler i Huddinge Centrum.

– Det blir den tionde Jack’s Burger vi öppnar. Jag är själv uppvuxen i Huddinge så det känns extra kul att öppna här, säger Filip Kulhan, vd och grundare, i en kommentar.

Efter att ha drivit restaurang tillsammans med sin bror i 30 år startade Filip Kulhan Jack's Burger för två år sedan. Den första restaurangen öppnade i maj 2021 i Vasastan. Mindre än två år senare har kedjan öppnat tio enheter, om man räknar in Näsby Park i Täby där det blir invigning inom kort. Restaurangen i Bromsten, Spånga, som öppnade i maj 2022, är dock stängd för närvarande.

Merparten av Jack's Burger-restaurangerna ligger i Stockholm, men kedjan har också börjat göra avtryck på västkusten, i Uddevalla och Trollhättan. Kedjan tog för övrigt över efter McDonald's även i Uddevalla.

Den växande kedjans koncept är amerikanskinspirerat och ska enligt egen utsago ge en känsla av premium utan att vara onödigt dyrt.

– Vi har skapat ett koncept som vi är stolta över. Menyn är noggrant komponerad och allt lagas med en stor dos kärlek. Man ska kunna glida in precis som man är och äta goda burgare tillsammans med familjen eller kompisarna, säger Filip Kulhan.

Lokalen där McDonald’s tidigare låg har renoverats sedan den amerikanska jätten lämnade Huddinge Centrum i slutet av förra året. Utöver panelväggen i ljust trä går färgerna i sobert mörkgrått och belysningen ska ge ett varmt ljus till de olika avdelningarna i lokalen.

Intill Jack's Burger blir det snart en indisk restaurang. Indian Brasserie flyttar i april in i grannlokalen.

– Det känns väldigt positivt att vi har fått till två riktigt bra koncept i samma lokal som kompletterar övrigt utbud i Huddinge Centrum, säger Sandra Stenberg, centrumledare hos fastighetsägaren Huge Bostäder.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109