23948sdkhjf

McDonald's stänger kontoren för att förbereda uppsägningar

Uppsägningar när ny strategi ska ersätta organisation som varit "omodern och begränsande".

Den amerikanska hamburgerkedjan McDonald's genomför en stor omorganisation och kommer hålla sina kontor stängda under veckan i förberedelse för de uppsägningar som väntar, rapporterar Wall Street Journal.

Anställda vid bolagsfunktionerna på huvudkontoret i USA har ombetts att jobba hemifrån måndag till onsdag för att besked ska delas ut digitalt, skriver Wall Street Journal. Det är dock oklart hur många som kommer beröras av uppsägningar.

Hamburgerkedjan meddelade redan i januari att en genomgång av kostnader kommer leda till personalminskningar i vissa bolagsgrenar som en del av en uppdaterad strategi. Samtidigt kan dock vissa delar av verksamheten komma att utökas, enligt den tidigare kommunikationen.

“Vi presterar på hög nivå, men vi kan bättre", skrev vd Chris Kempczinski i ett brev till de anställda i januari. Han kritiserade samtidigt att bolaget varit uppdelat i silos och skrev att den gamla organisationen varit "omodern och begränsande". 

McDonald's har mer än 150 000 anställda på centralt placerade positioner. Ungefär 70 procent av dessa är baserade utanför USA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097