23948sdkhjf

Premiär för två Mister York i samma stad

Kedjan har också lanserat den första enheten med nya pick up-konceptet Mister York Express.

För första gången finns det nu två Mister York-enheter på samma ort. Den unga hamburgerkedjan har öppnat sin tolfte enhet i de lokaler som tidigare inhyste anrika gatuköket Olgas i centrala Kalmar.

Mister York grundades så sent som 2020 i just Kalmar. Nu kompletteras enheten vid Berga industriområde med ett cityläge i en redan existerande byggnad på Sveaplan. Vilket är unikt för kedjan som vanligtvis etablerar sig i handels- och inudstriområden och bedriver sin verksamhet i återanvända sjöfartscontainrar. 

Torsdagen den 30 mars var det invigning i det före detta gatuköket. Enligt Gustav Larsson, medgrundare och marknadschef, serverade Mister York totalt 5 000-6 000 burgare i Kalmar, båda enheterna inräknade, under öppningshelgen.

– Vi hade en otrolig premiär som var storslagen på alla möjliga sätt. Vi fick ett varmt välkomnande från alla stamkunder som brukade besöka oss när vi var en liten food truck på Stortorget, bara 400 meter från Sveaplan där vi nu har öppnat. Det känns kul att i en viss bemärkelse få komma hem igen till punkten där allt startade år 2020, Kalmar city.

Mister York öppnade för en  månad sedan även i Trelleborg. Det innebar också den första lanseringen av konceptet Mister York Express. Kedjans nya take away-koncept består av en pick up-line för kunder som har förbeställt sin mat på nätet. Det liknar klassisk drive-thru men det finns ingen lucka att beställa i, utan beställningen sker enbart online.

– Det var sjukt kul att få se Mister York Express förverkligat och fungera i praktiken. Det tar alltid lite tid att lära sig nya saker som introduceras men jag tyckte folk förstod funktionen väldigt snabbt.

Sedan tidigare är det också klart att Mister York inom kort anländer till Ängelholmsvägen i Helsingborg. Den nya containerenheten blir kedjans 13:e burgarställe. 

Mister York blev i början av året utsett till Sveriges bästa hamburgerkedja 2023 av sajten Burgerdudes som årligen rankar de 100 bästa burgarna i landet.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093