23948sdkhjf

Då öppnar restaurangen som ska ta pommes frites till nya höjder

Den 19 maj är det premiär för nya restaurangkonceptet Pom Friterie. 

Marvin Romein och Jorit Gras ligger bakom satsningen på att ta den holländska streetfood-kulturen till Sverige. I november förra året presenterade de sina planer och nu har restaurangen Pom Friterie fått ett öppningsdatum. 

Den 19 maj börjar det serveras handskuren, friterad pommes frites i en lokal i hörnet av Regeringsgatan och Lästmakargatan i centrala Stockholm.

– Med Pom Friterie vill vi lyfta pommes frites från snabbmat till en färskt tillagad premiumprodukt med smak av den odlade potatisen. Tillagningen har utvecklats under flera år medan vi letat efter den perfekta lokalen, säger Jorit Gras, som är kreativt ansvarig.

Menyn på Pom Friterie består av toppade frites kombinerade i olika teman inspirerade av kök från olika delar av världen, så som Grekland, Marocko och Japan. Restaurangen serverar även friterade bites och pickles samt mindre rätter som passar till pommes frites. Ostron och skaldjur kommer också att finnas på menyn när det är säsong.

Dryckeslistan, som bygger främst på bubblande drycker, är framtagen av Marvin Romein som tidigare varit barchef på bland annat Kåken och L'Avventura. Även hans holländska landsman har erfarenhet från den svenska krogbranschen. Jorit Gras har bland annat varit köksmästare inom Bockholmengruppen.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078