23948sdkhjf

Stjärnkrögare ska göra Julita Wärdshus till Michelindestination

Tommy Myllymäkis lyxkrog Aira förvärvar Julita Wärdshus och årets Bocuse d’Or-vinnare blir kökschef.  

Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki är president för den svenska satsningen i Bocuse d’Or. Gustav Leonhardt vann den svenska uttagningen och ska representera Sverige i den prestigefyllda kocktävlingen. Nu ska de två tillsammans göra Julita Wärdshus i Södermanland till en matdestination.

Tommy Myllymäki har drivit restaurangen på Julita Wärdshus i 15 år. Den köps nu av enstjärniga krogen Aira som Myllymäki driver ihop med Svenska Brasserier.

– När nu Aira officiellt förvärvar restaurangen känner jag att vi får in den kraften som behövs för att ta Julita till den nivå som platsen förtjänar. Restaurangen har verkligen potential att bli en Michelin-destination, säger Tommy Myllymäki i ett pressmeddelande.

Julita kommer att stå på helt egna ben, och ha en tydligare nordisk och lokal profil på menyn. Upplevelsen inkluderar, utöver maten, även övernattning i herrgårdsflyglar på Julita Gård där vissa delar kan dateras ända tillbaka till 1500-talet. En lantlig hantverksfrukost serveras i restaurangen.

Gustav Leonhardt blir kökschef på Julita Wärdshus.

– Det ska bli superkul att komma ut till Julita. Att få laga mat i hög klass i en fantastiskt fin och inspirerande miljö med otrolig potential. Det ska bli väldigt spännande att se hur långt vi kommer under det här året, säger Gustav Leonhardt, Sveriges representant i den globala tävlingen Bocuse d’Or 2024/25.

Pi Le, kökschef och delägare på Aira, blir även delägare i Julita.

– Jag ser med spänning fram emot att jobba med alla råvaror och producenter i närområdet kring Julita. Vi tycker det ska bli väldigt roligt att skapa en restaurangupplevelse på hög nivå med en tydlig lokal sörmländsk och nordisk prägel, säger Pi Le.

Restaurangen kommer under det första året att ha öppet från den 1 juni till mitten av september. Den 8 maj öppnas det för bokningar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063