23948sdkhjf

Max lanserar ny meny – ersätter populär favorit med nytt vegoalternativ

Från och med tisdag 16 maj lanserar Max en grön meny med nya vegoalternativ. 

I veckan lanserar Max Supreme Green-menyn som kommer att innehålla hamburgerkedjans gröna alternativ. I samband med det presenteras två helt nya burgare och dessutom en uppdaterad version av de vegonuggets som man tidigare haft.

- När vi lanserade Green-familjen 2016 var den det bästa vi kunde åstadkomma då. Menyn blev en succé och vi såg hur gästerna snabbt fick nya favoriter på menyn. Nu har vi uppdaterat och utökat menyn där vi bland annat hittar nykomlingarna Crispy Supreme och Real Green Burger. Crispy Supreme omsluts av ett gyllene smakrikt, krispigt skal med en tydlig textur på insidan. Även Reel Green Burger är en växtbaserad burgare med en kryddig smaksättning, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.

Crispy Supreme kommer att ersätta den tidigare populära Crispy No Chicken som funnits på menyn. Crispy Supreme är gjord på svenska gula ärtor och Real Green Burger är gjord av groddade mungbönor. Max uppger att man fortsätter att fokusera på produktutveckling för att kunna erbjuda mer klimatvänliga alternativ. 

- Max är en del av klimatproblemet och det är därför vi arbetat hårt sedan 2008 på att också vara en del av lösningen. Om mänskligheten inte fixar maten så kan vi inte heller fixa klimatet. Som gäst kan du minska din måltids klimatpåverkan med upp till 90 % genom att välja en måltid med låg klimatpåverkan. Nu när vi förbättrar och breddar vår gröna meny återigen så gör vi det lättare än någonsin för våra gäster att äta både gott och klimatmedvetet, säger Kaj Török, hållbarhetschef på Max.

Supreme Green-menyn på Max kommer framöver att innehålla åtta måltider varav fyra är helt växtbaserade och tre lakto-ovo vegetariska:

  • Real Green Burger
  • Crispy Supreme Sandwich
  • Crispy Supreme Buffalo 
  • Crispy Supreme Parmesan 
  • Plant Beef Cheddar ‘n’ Chili
  • Plant Beef Burger 
  • Grilloumi
  • Crispy Green Nuggets
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062