23948sdkhjf

Hammars Bryggeri gör nytt förvärv – ”unik möjlighet”

Hammars Bryggeri köper upp en nystartad aktör.

Askersundsbaserade Hammars Bryggeri förvärvar Karlstad Dryckesfabrik. Det blir bolagets andra förvärv i år efter att tidigare ha köpt hantverksbryggeriet Beer Studio i Umeå. Köpeskillingen offentliggörs inte.

Karlstad Dryckesfabrik har nybyggd produktionsanläggning för fyllning av burkar i olika format. Något som intresserade Hammars.

– Förvärvet av Karlstad Dryckesfabrik ger oss en unik möjlighet att stärka vår närvaro på marknaden genom att lansera våra produkter på burk. Burkproduktionen ger oss förutsättningar att utveckla våra befintliga drycker och skapa samarbeten med nya varumärken, säger Anders Markstedt, vd på Hammars Bryggeri.

Förvärven är annars en del i Hammars vision om att erbjuda olika svenska småskaligt producerade produkter som hantverksläsk, tonics, björksav och hantverksöl. Bolaget grundades redan 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Omsättningen landade på 18 miljoner kronor under 2021. Då gjorde bolaget en förlust på runt 5 miljoner. Bolaget gick även med förlust de två föregående åren.  

Karlstad Dryckesfabrik hade knappt någon omsättning att tala om under sitt första redovisningsår 2021. Förlusten landade då på runt 3 miljoner och bolaget hade då tillgångar för drygt 6 miljoner.

– Det känns otroligt roligt att bli en del av Hammars Bryggeri med den energi och driv som präglar företaget, säger Johan Hjälmerhag, medgrundare och styrelseordförande på Karlstad Dryckesfabrik, och lägger till:

– Tillsammans kommer vi nu att arbeta för att maximera beläggningen och förbättra processerna i fabriken ytterligare – ett arbete där gänget i Hammars Bryggeri med sin erfarenhet kan tillföra mycket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078